15/02/2024
83

60 X 60 METAL ASMA TAVAN

60 x 60 METAL ASMA TAVAN

60 x 60 Metal asma tavan plakaları, clip in ( gizli taşıyıcılı ) lay in,lay on (görünen) T24 ve T15 ve kanallı profiller ile birlikte kullanılmak üzere değişik firmalarda 60 x 60 alüminyum ve 60 x 60 galvaniz sac olarak değişik perforasyonlar da (delik )üretimi  yapılmaktadır.

                  Bayındırlık birim pozlarındaki gibi; 60 x 60  Metal asma tavan (clip in ,Lay in,Lay on  )   plakalarının Alüminyum metal kalınlığı 0,70 mm.  + boya olması gerekirken, bazı firmaların 60 x 60  Metal asma tavan plakalarını Alüminyum kalınlığı fiyat ucuzlatabilmek için inceltilerek 0,30 mm + boya üretmektedir. Ürünün TSE li olması kalınlığının düzgün olduğu anlamına gelmez.

                Görüntü olarak aynı olsa da kalınlık olarak farklıdır ve birkaç takma sökme işlemi sonucunda deformasyona uğrar. Kontrol sıkı olmayan şantiyelerde müteahhit firmalar  tarafından ince ve uygun olmayan 60 x 60 alüminyum asma tavan plakaları uygulama yapılarak haksız kazançlar sağlanmakta ayrıca  düzgün bir asma tavan uygulaması da  yapılamamaktadır.

               60 x 60 metal asma tavanlar üzerinde akustik düzenleme istendiği zaman, akustik şilteler kullanılmaktadır. Şilte seçerken yanmayan veya alev yürütmeyen şilteler seçilmesi yangın yönetmeliği yönünden daha uygun olacaktır. Ucuz şilteler 60 x 60 metal asma tavan plakasına yapışmayan ve plakadan kolaylıkla  ayrılan şiltelerdir.

                Özel inşaatlarınızda  ve işyerlerinizde Asma tavan seçimi yaparken 60 x 60 Metal asma tavan (alüminyum veya sac ) plaka kalınlığına, üzerinde kullanılan şiltenin özelliğine ve kullanılan taşıyıcı T24 ,T15 ve kanallı profillerin kalınlıklarına dikkat ediniz.         

                Asma Tavan Uygulama da dikkat edilecek hususlar ise; referans ve daha önceki şantiyelerde yaptığı işler ile değerlendirilerek seçilmeli. Sokaktan bulma taşeron ve ustalar ile çalışmamalısınız. Uygulama yapıldıktan sonra oluşacak plaka veya profil bozulmalarında malzemenin devamı ve işçilik garantisi için Faturalı firmaları tercih etmeniz sizin açınızdan önemlidir.

              Aynı ürün ve işçilik ucuza yapılabilmesi için malzeme veya işçilikten çalmak gerekir.

 

60 x 60 METAL ASMA TAVAN  MALZEME  ve UYGULAMA Fiyatları için

mail veya telefon ile bize ulaşınız